Efter 2011.09.26. 14:09

Legalább látszik

A rendszerváltás lezajlott a környékünkön. Azt hiszem ezen a tényen nem érdemes vitát kezdeni, hiszen a Magyar Virtuális Enciklopédia is megírta. :D Ellenben hazai vizeken azért még mindig sok-sok érdemi és még több kevésbé érdemi vélemény is társul a témához. Az, hogy most ezt felvetem az alábbi cikk kapcsán jutott eszembe: Gundel út lesz az Állatkerti útból

Miért van, hogyha valami "új" erő érkezik a napi politikába (értsd: olyan társulat, ami vagy még eddig nem vagy rettentő hosszú idő óta újra kerül pozícióba), valamiért hihetetlen szükségét érzi, hogy materiálisan megfogható, látványosan produktív tettekkel bizonyítsa, hogy létezik. Nem elég nekik, hogy kitartó munkával eredményeket érjenek el, hanem folyamatos, apró változások sorát kell mozgásban tartaniuk.

A rendszerváltás is így kezdődött: CSERÉLJÜK LE AZ UTCA NEVEKET!! CSERÉLJÜK LE AZ EGYENRUHÁKAT!!

  Az új egyenruhák a rendszerváltás után

 

 S pikk-pakk meg is történt. Mindenki örült hiszen a sok MünnichFerencucca, Lenin tér stb. eltűnt. S ezzel az "elnyomó" karhatalmi egyenruhák. S a változások elindultak, s mindenki örült az elkezdett jó iránynak. S így visszatekintve az látszik, hogy szinte meg is állt minden azon a szinten. Tudom... tudom ez így kicsit erős kifejezés, hiszen a gazdaság dübörgése mindent elnyomott már akkor is meg azóta is, egyfolytában. S volt itt 'dél-amerikai exporttól' a 'pannon pumán' át 'Gyurcsány takarodj'. De az infrastrukturális fejlesztéseket ne nevezzük kizárólagos szükségességűnek. Attól, hogy remek autópályáink vannak nem autóznak rohanva a befektetők. Attól, hogy a kórházak fel vannak újítva, még hónapokra, évekre tele a várólista. Attól, hogy az iskolák parkosítva vannak a pedagógus kedvetlenül tanít 30-35 fős osztályokban. Kell az ilyen fejlesztés, de minden áron? Ezeknek a fejlesztéseknek miért nincs meg az az oldala is, ami használhatóvá teszi ezeket? pl.: vajon miért menekülnek az orvosok Skandináviába vagy a tengerentúlra??

A döntéshozók köszönőviszonyba sincsenek a jelen helyzettel, s nincs egy olyan média sem aki ezt konkrét riportalanynak megmondja. (Elnézést: egy ilyenre emlékszem. Kovács Európai-parlmenti-energia-bizottság Lászlónak szegezte egy riporter a kérdést, miszerint ha nem is ért a témához, akkor hogy lehet ott? A válasz: Majd megtanulom.) De azóta sem hallottam, hogy ehhez hasonló kérdés elhangzott volna.

Pl: Pokorni úrnak az oktatással kapcsolatban, aki kézen fogva megkaphatná ezt a kérdést Hoffman Rózsával. Vagy Matolcsy úr és az áfa kérdésköre, hogy a számok mögé lát-e vagy csak papíron létezik neki a kenyér, a cipő, az építőanyag ára. Szíjjártó úr is adhatna választ, hogy a következetességet mennyire bírálhatja felül a politikai szélirány.

Azt hiszem elkalandoztam az eredeti felvetésemtől, az utca nevek változtatása. S tudom ez csak a kirakat. Tarlós István önmaga sem lehet buta ember, de minden bizonnyal vannak körülötte nagyon okos emberek. S mindenki aki egy kicsit is gondolkozik látja, hogy egy ilyen rendelkezés biztosan nem azért van, ami benne áll, hanem azért, hogy valami egész más ne tűnjön fel. Akár még azt is takarhatja, hogy semmit sem csinálnak egyébként. Csak az nem látja ezt aki bevette annak idején, hogy "NEM LESZ GÁZÁREMELÉS!" Így az utcanevek jönnek-mennek, mi meg kapkodjuk a fejünket. A térképrajzolók, -kiadók örülnek, a GPS tulajdonosnak hullik a hajuk, s közben elengedjük az új Skoda Oktaviakat mert kék villogóval jönnek.

A rendszerváltás megtörtént. Vitatkozna ezen valaki? Én nem sírom vissza a régi a rendszert, de azért ha ez tényleg rendszerváltás volt, akkor a Magyar Virtuális Enciklopédia kis kiegészítésre szorul, mert ugyanilyen rendszerváltás volt egy szempontból 1994-1998-2002---2010-ben is. Azaz semmilyen, aki fizetésből élne nem nagyon tud, aki meg bír az nagyot lop, de legálisan.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vime.blog.hu/api/trackback/id/tr433257730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása